Om vi slutar vara här

Onsdag den 9 september är det boksläpp av illustratören Helene Geddas Konstgödningsprojekt ”Om vi slutar vara här” i Skyttmons bygdegård. 

”Om vi slutar vara här” är namnet på ett projekt som när det startade ville teckna en bild av en bys förhållande till skogen men som under tidens gång fått omvärdera och istället sätta människorna i fokus.

Resultatet är en konst- och reportagebok som spänner över perioden december 2014 – juli 2015 där både berättare och bybor tillåts teckna bilden av Skyttmon idag. Genom intervjuer, fotografier, tidningsartiklar och journaler framträder inte bara bilden av en jämtländsk by anno 2015 utan även hur fördomar och förväntningar från medialt håll präglar berättaren och lansbygdens självbild och kontext.

Kvällen börjar kl. 19.00 med högläsning ur boken. Helene Gedda ansvarar för vidare samtal och diskussion om tecknarens/skribentens ansvar och roll i bild- och textåterskapandet av en plats.
affisch

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *