Värme i pärla!

Det blev en fantastisk eftermiddag och kväll i Tavnäs föreningshus! Festivalens initiativtagare, musiker Vanja Steinholtz, hade tillsammans med ortsbor ordnat ett varierat musikaliskt program och utrymme för lokala hantverkare att visa sina alster. En stor publik kom och gick under fyra timmar långa och öppna föreställningen, lyssnade, tittade, tog en fika. Det rådde en varm och fin stämning i den så pietetsfullt renoverade föreningspärlan i skogsbacken.

Uruppförandet av Sundsjöstycket var grundorsaken till evenemanget. Den för tillfället namngivna Konstgödningskören sjöng det nyskrivna och vackra körstycket så att många av oss i publiken fick gåshud och tårar i ögonen – så häftigt! Ackompanjemanget bestod av inspelade ljud från vardagslivet i Sundsjö och texten utgår från samtal mellan ortsbor och Vanja om hur det är att bo i glesbygd. Vanja har skrivit melodin och satt samman delarna till ett musikstycke som den tillfälligt sammansatta kören övat in under sommaren. Ett mycket spännande samarbete med ett njutbart resultat!

Missade ni Tavnäsfestivalen och Sundsjöstycket så finns det möjlighet att höra det igen den 11-12 september på Storsjöteatern.

Tavnäs III Tavnäs IIIII Tavnäs I Tavnäs II

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *