Tavnäs: …eller Sundsjön?

Första mötet i Tavnäs har nu ägt rum! Vi fick fin respons av de samlade Tavnäsborna, som bland annat bestod av bygdegårdsföreningens ordförande, en lokal keramiker och en man vars gård gått i arv i hela 22 generationer. Alltså sedan 1000-talet eller något liknande…?! I Stockholm är det lite unikt att mina föräldrar bor i samma hus som farmor och farfar bodde i en gång i tiden… Det vill säga på 1970-talet.

”Glesbygdspolitiken är ett skämt”, sa någon. Behovet av nya vägar till utveckling tycktes stort och förhoppningsvis kan Konstgödning fungera som ett gott alternativ.

I Tavnäs finns cirka 80 bofasta. Tillsammans kom vi fram till att vidga projektet till Sundsjön för att kunna engagera fler. En bit in i mötet började de kreativa idéerna flöda. Kan vi utnyttja sjön på något vis? Framföra en konsert kring vattnet? Hur låter vår bygd? Timmerbilarna som går förbi varje timme!

Nu är det både nervöst och spännande att tänka på fortsättningen. Precis som Martin uttryckte det i sitt senaste blogginlägg: ”Jag vill inte vara den som klampar in i människors privatliv. Jag vill vara den som varsamt puttar människor framåt, så att de till sist vågat mer än vad de trott.” Detta är även min förhoppning, och jag hoppas kunna bidra med detta i Sundsjön.

I övrigt blev de här dagarna i huvudsak ett tillfälle för mig att umgås med Kajsa, Rolf och Sune och lära känna dem och deras hemby Hackås. Här kommer lite bilder från min första Hackåsvistelse. Klicka för större bilder.

// Vanja

IMG_9106 copy
Rolf, Kajsa och Sune

IMG_8980
Delar av samlingen

IMG_8993_2 copy
Arbetsrummet

IMG_9012
Mot sjön

IMG_9035
I växthuset

IMG_9073

IMG_9077
Rolf har fyndat

IMG_9069

Sune vill in

 

One Comment

  1. Ulf Leander said:

    Det här verkar ju super! Kommer att bli riktigt bra tror jag. Och vilken erfarenhet att vara med om detta. Lycka till!

    februari 4, 2015
    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *